Ga naar inhoud

Te huur: appartement Dr. Ariensstraat 19 7551 CJ Hengelo

Verhuurd

€ 890,- p/m

Dr. Ariensstraat 19 te Hengelo

De Dr. Ariënsschool is voor het grootste deel behouden en gerestaureerd. Het deel dat gebombardeerd is geweest, alsmede de aanbouw aan de oostgevel verkeerden in slechte conditie en zijn gesloopt. Dit maakte ruimte vrij voor een royale entree vanuit de binnenstad naar het Wemenpark, waarbij vanaf deze zijde het Badhuis, voor het eerst in de geschiedenis, ook zichtbaar wordt. In de Dr. Ariënsschool zijn 10 loftwoningen en 2 penthouses gerealiseerd bestemd voor de verhuur. De loftwoningen zijn geschikt voor bewoning door één- of twee persoons huishoudens. De bestaande structuur met monumentale trappartij, gangen en klaslokalen zijn intact gebleven. Ook de fraaie betimmeringen rond de deuren en ramen zijn behouden gebleven. In de bestaande hoge klaslokalen komt een woonkamer, open keuken en berging. In de loftwoningen is een entresol gerealiseerd waar zich de slaap- en badkamer bevinden. Door de hoge ruimtes met hoge ramen is er een fraaie inspirerende woonomgeving ontstaan. Op het terrein is er ruimte voor het parkeren van één auto. Een fietsenberging realiseren we op de begane grond van het naastgelegen badhuis.

Loftwoningen

Indeling:
Gang met meterkast, toilet met fonteintje, berging en deur naar open luxe keuken met zit-bargedeelte met de navolgende inbouw apparatuur (siemens); vaatwasser, oven, inductiekookplaat met ingebouwde recirculatie afzuiging. Vanuit de keuken een optrede naar de woonkamer met een vaste trap naar de entresol met slaapkamer en badkamer. Badkamer met inloopdouche, tweede toilet, wastafelmeubel met dubbele wastafel, spiegel en verlichting.

Faciliteiten in de woning:
– Airconditioning
– Sonair ventilatiesysteem in combinatie met een afzuigsysteem, zorgt voor de toe- en afvoer van gefilterde lucht en dempt daarnaast het geluid van buiten.

Verwarming:
– Lage temperaturen vloerverwarming
– Hoog rendement C.V. ketel, deze zorgt tevens voor warm water.

Bijzonderheden:
Om uniformiteit aan het gebouw te behouden is besloten om voor elk appartement dezelfde jaloezieën te gebruiken. De huurder is hiermee tevens eigenaar van de jaloezieën en verantwoordelijk voor schade/reparaties en/of gebreken aan de raamdecoratie. De prijs van drie jaloezieën bedragen € 927,00 inclusief BTW.
Het appartement is uitgevoerd met een fraaie nieuwe PVC-visgraat vloer. De PVC-vloer dient overgenomen te worden voor € 2.500,00 (nieuwprijs € 4.100,00).

Algemeen:
– De entree van de appartementen komt aan de huidige achterzijde van de Ariensschool in de nieuw te realiseren straat; de Dr. Ariensstraat. Hier bevinden zich ook de brievenbussen.
– De toegang tot het ver- en ontgrendelen van de hoofdentree gaat middels een elektronische paslezer.
– In de hal bevinden zich naast het monumentale trappenhuis ook de lift naar de eerste en tweede verdieping.
– C.V. installatie, liftinstallatie en mechanische afzuiging wordt onderhouden door verhuurder.
– Conform het lift onderhoudscontract worden storingen in kantooruren geprepareerd. Er is géén onderhoudscontract voor buiten kantoortijden. Onverhoopte insluitingen worden uiteraard z.s.m. opgelost.
– Filters voor Sonair ventilatiesysteem dienen 2x per jaar vervangen te worden. Daarnaast dienen de filters voor het Siemens recirculatie afzuigsysteem vervangen te worden. Kosten komen voor rekening van huurder.
– Om eenheid te houden in het aanzicht van het historische gebouw, worden voor de loftwoningen uniforme raambekleding voorgeschreven.
– De minimale huurperiode voor de loftwoningen/penthouses bedraagt 2 jaar.
– Op de begane grond van het naastgelegen Badhuis is een royale fietsenberging. De fietsenberging heeft een eigen toegang voor huurders van een woning in de Dr. Ariënsschool. Echter, zolang het Badhuis nog niet gereed is, zullen we voorzien in een tijdelijke fietsenstalling.
– Voor de Dr. Ariënsschool zijn 17 parkeerplaatsen gereserveerd, 12 parkeerplaatsen voor bewoners en 5 parkeerplaatsen voor bezoekers. Het is niet toegestaan om de bezoekersparkeerplaatsen voor uw eigen auto te gebruiken.
– De Dr. Ariënsschool is een niet rokers gebouw. Roken in het gebouw of het appartement is niet toegestaan.

Overige bijzonderheden:
– Het servicekostenvoorschot bedraagt € 30,- per maand, wat inbegrepen is in de huurprijs (geen extra kosten dus voor de huurder);
– Kosten huur parkeerplaats bedraagt € 40,- per maand;
– De gebruiksoppervlakte bedraagt 77 m²;
– Minimale huurperiode 2 jaar;
– Huurprijs is exclusief gas/water/licht;
– Als waarborgsom geldt één maandhuur + servicekostenvoorschot;
– Aanvaarding: per 1 mei 2022 of in overleg;
– Huurovereenkomst volgens ROZ-model, met bijbehorende algemene bepalingen.

Meer informatie over het appartementencomplex vindt u op www.wemenpark.nl

Om in aanmerking te komen voor huur dient u minimaal vooraf een huuraanvraagformulier in te vullen. Dit formulier kunt u aanvragen via ons kantoor en dient vooraf ingeleverd te worden, vergezeld van de uitslag van een BKR-toets (aan te vragen met digid via BKR.nl), een werkgeversverklaring of andersoortige inkomensverklaring, een ID-bewijs en een verhuurdersverklaring. De uiteindelijke keuze voor een huurder zal door verhuurder zelf geschieden.

  • 77 m2
  • 1

Kenmerken Dr. Ariensstraat 19

Overdracht

Huurprijs€ 890,- p/m
AanvaardingDirect

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte77 m2
Inhoud286 m3

Bouw

SoortPortiekflat
BouwvormNieuwbouw
Bouwjaar2020
Dak typePlat dak
IsolatievormenVolledig geïsoleerd

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers2
Aantal slaapkamers1
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Dr. Ariensstraat 19

Vergelijkbaar woningaanbod